07.07.2011

CHECKERS MULTIPLAYER

CHECKERS MULTIPLAYER





Instrucţiuni rapide
Câştigă capturând toate piesele adversarului respectând regulile:
- o piesă poate fi mutată un pătrăţel pe diagonală sau captura o piesă a adversarului sărind peste ea în diagonală, înainte.
- când o piesă ajunge pe ultimul rând este încoronată şi se poate mişca şi invers.
Descrierea jocului
Acesta este un joc de două persoane. Suportul jocului este o tablă de 8 x 8 pătrate, de culori alternante alb-negru. Fiecare jucător are 3 rânduri de piese aşezate pe pătratele albe. O piesă poate fi mutată doar înainte: fie un pas în diagonală, fie capturând o piesă a adversarului printr-o săritură peste ea. O piesă poate sări de mai multe ori consecutiv, dintr-o singură mutare, dacă prin această mutare capturează mai multe piese ale adversarului. Dacă o piesă a adversarului poate fi capturată din următoarea mutare, atunci eşti obligat să faci acest lucru.

Când o piesă a ajuns pe ultimul rând, este încoronată şi obţine abilitatea de a se deplasa în sens invers. Câştigi când capturezi toate piesele adversarului. Mai poţi câştiga dacă adversarul nu mai poate face nici o mutare. Există şi posibilitatea ca nici unul dintre cei doi jucători să câştige; egalitatea poate fi obţinută doar dacă ambii jucători sunt de acord.

Pentru a muta: apasă pe piesa pe care vrei să o muţi; locurile unde o poţi muta vor fi evidenţiate, click pe unul dintre acestea pentru a finaliza mutarea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu