Messenger 11

Download & Instalare Yahoo Messenger 11

Descrirea pas cu pas a descarcarii si instalarii programului Yahoo Messenger versiunea 11:


1. In fereastra care apare apasa pe butonul "Run":


2. Asteapta descarcarea programului de instalare pe calculator:


3. La avertismentul de securitate urmator asigura-te ca programul pe care il rulezi se numeste "msgr11us.exe" si este publicat de "Yahoo! Inc.". Apoi apasa pe butonul "Run":


4. Daca pe calculatorul tau folosesti Windows Vista sau Windows 7 este posibil sa apara o noua avertizare de securitate pentru confirmarea modificarilor pe care programul descarcat le va face pe calculator. Aici trebuie sa te asiguri ca exista optiunea "Verified Publisher" si ca are valoarea "Yahoo! Inc.". In caz contrar este posibil ca programul pe care il instalezi sa nu fie versiunea oficiala de Yahoo Messenger!
Daca totul este in ordine apasa pe butonul "Yes":


5. In acest moment incepe instalarea propriu-zisa a programului Yahoo Messenger pe calculatorul tau. La acest prim pas alege optiunea "Custom Install":


6. Apoi dezactiveaza ultimele 4 optiuni si apasa pe butonul "Next":


7. Activeaza optiunea "Yes, I accept..." si apasa butonul "Next":


8. Urmeaza ecranul de confirmare a inceperii instalarii unde vei apasa pe butonul "Install":


9. Apoi asteapta descarcarea componentelor programului si instalarea lor pe calculator. Aceste operatiuni pot dura intre 1 si 5 minute, in functie de configuratia calculatorului tau si de viteza conexiunii la internet:


10. Dupa instalare va aparea ecranul final cu optiunea de rulare a programului activata. Daca vrei sa pornesti imediat Yahoo Messenger-ul apasa pe butonul "Finish"; in caz contrar dezactiveaza optiunea "Launch Yahoo Messenger" si apasa butonul "Finish":


Aceasta procedura functioneaza pe calculatoare cu sistem de operare Windows 7, Windows Vista si Windows XP. In cazul celor cu Windows XP nu apare avertizarea de securitate de la pasul 4.Yahoo Messenger - Top 5 alternative la Yahoo Messenger


Spre deosebire de alte regiuni ale lumii, precum Asia sau America de Nord, unde aplicaţiile celor de la Microsoft sau AOL sunt pe primele locuri, în Europa şi în special în România, Yahoo Messenger este de departe cel mai popular client de IM (Instant Messaging sau mesagerie instantă).
Clienţii de IM ai marilor producători, precum Yahoo şi Microsoft, sunt legaţi de propria reţea. Yahoo Messenger, de exemplu se conectează la reţeaua Yahoo. Până nu de mult, cei de la Yahoo încercau să blocheze accesul altor clienţi la reţeaua lor. De vreo doi ani însă, Yahoo şi Microsoft au căzut de acord să permită interoperabilitatea clienţilor şi reţelelor proprii. Aşa se face că aplicaţiile Yahoo Messenger şi Windows Live Messenger al celor de la Microsoft se pot conecta reciproc la reţelele Yahoo respectiv Microsoft.

Dacă prietenii tăi folosesc Yahoo Messenger, tu nu eşti obligat să foloseşti acelaşi program pentru a comunica cu ei. Poţi intra în contact cu ei prin intermediul oricărui program care se conectează la reţeaua Yahoo. Aşa că dacă te-ai săturat, dintr-un motiv sau altul, de Yahoo Messenger, sau pur şi simplu vrei să încerci ceva nou, ai la dispoziţie numeroase alternative. Acestea sunt fie programe obişnuite, fie aplicaţii online. Acest articol va acoperi 5 dintre cele mai interesante alternative la Yahoo Messenger.

Windows Live Messenger
Fostul MSM Messenger, acum Windows Live Messenger este clientul (neintegrat în sistemul de operare) al celor de la Microsoft. Cum spuneam, Yahoo şi Microsoft s-au înfrăţit, aşa că îţi poţi adăuga prietenii din lista de Yahoo şi în Live Messenger.

Windows Live Messenger
Windows Live Messenger face parte din suita Windows Live, care include şi alte aplicaţii precum Live Writer (aplicaţie pentru blogger) sau Live Photo Gallery (manager de fotografii). Multe din funcţiile pe care le foloseşti în Yahoo Messenger, le vei regăsi, într-o formă sau alta, în Live Messenger. În plus, vei descoperi şi alte funcţii pe care Yahoo Messenger nu le are. Dacă îi trimiţi unui prieten un smiley, poza ta va reflecta automat starea de spirit inspirată de smiley-ul respectiv. De exemplu, dacă trimiţi un zâmbet, figura ta (dacă ţi-au pus o poză cu tine) va zâmbi în concordanţă.
Pe de altă parte, reclamele din Live Messenger sunt destul de deranjante. Nu doar lista de contacte este afectată de reclame, ci şi fereastra de conversaţie care include diverse link-uri destul de intruzive.
De aici descarcati:  WINDOWS LIVE MESSENGER


Trillian
Trillian este un client de IM foarte interesant şi este puţin probabil să nu fi auzit de el până acum. Este un client multi-platform. El nu are o reţea proprie, ci se conectează la alte reţele. Printre acestea şi cea de Yahoo.
Trillian este disponibil în două versiuni, una gratis şi una contracost. Cea contracost are o serie de funcţii adiţionale, dar nu esenţiale. Varianta gratuită este mai mult decât suficient de bună. Trillian se conectează inclusiv la reţelele de tip IRC. Interfaţa acestuia poate fi modificată prin intermediul skin-urilor.
De aici descarcati:  TRILIAN


Pidgin
Iniţial se numea Gaim, dar din cauza unor dispute cu cei de la AOL, autorul a hotărât să-l redenumească Pidgin. Aplicaţia care avea în 2007 peste 3 milioane de utilizatori a fost iniţial gândită ca un client de IM pentru Linux. Acum merge inclusiv pe Windows şi se poate conecta la mai multe reţele, printre care Yahoo şi Google.
Funcţionalitatea lui Pidgin poate fi extinsă cu ajutorul plugin-urilor. Pe site-ul oficial se găseşte o listă bogată de plugin-uri care vizează diverse aspecte ale aplicaţiei.
De aici descarcati:  PIDGIN

Miranda
O alternativă la Yahoo Messenger este şi Miranda. Şi acesta este un client multiprotocol care se poate conecta, printre altele, la reţeaua Yahoo. Consumă puţine resurse şi este open source.
Unul dintre avantajele sale este faptul că nu trebuie instalat. Din acest motiv, poate fi foarte uşor folosit de pe orice mediu de stocare portabil, cum ar fi un stick USB.
De aici descarcati:  MIRANDA


Meebo
Meebo este unul dintre cele mai populare servicii IM la ora actuală. Nu este un program, ci o aplicaţie online care se poate conecta, printre altele, la reţelele Yahoo, MSN, MySpace, AIM, Facebook şi Google.
Se poate dovedi util în mai multe situaţii. Fie adminiul reţelei tale este suficient de paranoic pentru a bloca utilizarea lui Yahoo Messenger, fie ai intrat de pe un calculator pe care nu poţi să instalezi sau nu vrei să foloseşti programul celor de la Yahoo.
Evident, lista de alternative la Yahoo Messenger nu se termină aici. Însă acestea sunt unele dintre cele mai interesante programe respectiv servicii online la care poţi apela când te-ai hotărât să renunţi la Yahoo Messenger.
De aici intrati:  MEEBO