07.07.2011

SCANARE ONLINE

SCANARE ONLINE

Servicii gratuite de scanare online

Daca banuiesti ca antivirusul tau a fost compromis, nu dispera! Du-te la unul dintre aceste servicii online de scanare a virusilor si afla daca sistemul tau este infectat sau nu (retine ca pentru unele dintre ele trebuie sa folosesti Internet Explorer).
Atentie! Uneltele de scanare nu te protejeaza impotriva infectarii cu virusi. Ele scaneaza PC-ul si repereaza doar virusii existenti la un moment dat. Pentru a fi protejat complet, trebuie sa ai neaparat un antivirus care te protejeaza permanent.

1 BITdefender



BitDefender Online Scanner dupa cum sustine si producatorul, este un produs antivirus complet functional. Are toate elementele necesare pentru o scanare de la A la Z a PC-ului, precum si pentru curatare. Scaneaza memoria sistemului, toate fisierele, folderele si sectoarele de boot, oferind optiunea de curatare automata a fisierelor infectate. Practic, functioneaza ca un antivirus obisnuit. La final primesti un raport cu rezultatele scanarii.

2 mcafee
MCAFEE ONLINE
Ca si BitDefender, McAfee FreeScan functioneaza doar pe platforme Windows cu Internet Explorer. Utilizarea implica descarcarea unui fisier de 1,6 MB. Nu trebuie sa uiti sa dezactivezi orice antivirus instalat pe PC pentru a evita eventuale conflicte.
La final iti este afisata o lista cu fisierele infectate, dar nu ti se ofera posibilitatea de a le curata, ci ti se recomanda instalarea si utilizarea antivirusului de la McAfee, VirusScan.

3 panda software
PANDA ACTIVESCAN
Aplicatia scaneaza peste 90.000 de virusi, viermi si troieni, dupa cum sustine producatorul. De asemenea, se pare ca detecteaza 84% din spyware-ul existent in prezent pe Internet. ActiveScan se bazeaza pe sistemul TruPrevent de detectare a malware-ului si este updatata cel putin o data pe zi. Nu trebuie instalat nici un fel de program. Mai nou, permite o accesare mai rapida a serviciului prin descarcarea unui shortcut pe desktop, in browser sau in meniul Start.

4 SYMANTEC
SYMANTEC
Solutia de la Symantec are doua componente: Security Scan si Virus Detection. Security Scan efectueaza mai multe teste si ofera recomandari in functie de rezultate: expunerea in fata hackerilor, vulnerabilitati in Windows, troieni, existenta unui antivirus instalat si gradul de update. Ca si BitDefender si McAfee, Virus Detection foloseste un program ActiveX pentru a scana computerul. Fisierul care trebuie descarcat are aproximativ 4,5 MB.

5 trend micro
TRENDMICRO
Trend Micro HouseCall iti scaneaza computerul dupa virusi, spyware sau alte tipuri de malware. Conform specificatiilor oferite de producator, HouseCall detecteaza si indeparteaza virusi, viermi, troieni, grayware si spyware. Mai mult, repara daunele cauzate de malware-ul de pe sistem, iti raporteaza vulnerabilitatile din programele instalate si serviciile de retea.
Aplicatia functioneaza pe Windows, Linux si Solaris, atat pentru Microsoft Internet Explorer, cat si pentru Mozilla Firefox.

6 F-SECURE



7 ESET NOD ANTIVIRUS ONLINE
ESET NOD ANTIVIRUS SCANARE ONLINE
Scanerul antivirus online ESET reprezintă o unealtă gratuită, uşor de folosit şi deosebit de puternică pe care o puteţi utiliza pentru a înlătura viruşii şi orice alt tip de cod malware de pe un PC, utilizând numai browserul web de pe acesta, fără a fi nevoie să instalaţi un pachet software antivirus. Scanarea online antivirus utilizează aceiaşi tehnologie euristică ThreatSense şi aceleaşi semnături virale că şi ESET Smart Security şi ESET NOD32 Antivirus, fiind în permanenţă actualizată. Puteţi folosi astfel oricând scanerul antivirus online pentru a verifică ce ameninţări informatice au trecut de aplicaţia antivirus non-ESET pe care o aveţi instalată şi le puteţi elimină.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu